Saxofonkvartetten Rollin’ Phones

Sedan 1986 har Saxofonkvartetten Rollin´Phones varit en viktig del av svenskt musikliv. Gruppen är en mångsidig kammarmusikensemble med inriktning på konstmusik och repertoaren sträcker sig från klassiska standardverk och transkriptioner till verk av samtida tonsättare. Gruppen har blivit tillägnade ett flertal verk av både svenska och utländska kompositörer.
Spännande samarbeten med andra instrumentalister/sångare och konstformer planeras och utvecklas kontinuerligt. Senast genomförda har inkluderat slagverk, dans och bildkonst.
Utöver kammarkonserterna gör kvartetten solistframträdanden med symfoni- och blåsorkestrar både i Sverige och utomlands och de har turnerat samt deltagit i festivaler runt om i världen, däribland Europa, USA, Sydamerika och Asien.

Saxofonkvartetten Rollin´Phones har givit stort antal skol- och barnföreställningar runt om i Sverige och ger seminarier och kurser i saxofon- och ensemblespel.
Kvartetten har alltid uppmärksammats för sin imponerande bredd i repertoaren och sin artistiska skicklighet. På konserterna spelas alltid några stycken utantill och den direkta publikkontakt som uppstår har genom åren blivit en del av kvartettens signum och specialite.

Saxofonkvartetten Rollin’ Phones består av Tove Nylund – sopransaxofon, Kristin Uglar – altsaxofon, Edith Bakker – tenorsaxofon och Neta Norén – barytonsaxofonTove Nylund

Tove Nylund

Tove Nylund är född 1971 i Tønsberg, Norge och växte upp i Arendal i syd-Norge. Tove har examen från Norges Musikkhøgskole. Mellan 1998 och 2011 var Tove anställd som saxofonist i Forsvarets Stabsmusikkorps i Oslo, Norges största professionella blåsorkester. Tove är en flitig frilansmusiker i Norges musikliv och har bland annat haft flera engagemang med Oslo Filharmoniske Orkester.
Sedan 1994 spelar Tove sopransaxofon i Saxofonkvartetten Rollin’ Phones.

Edith Bakker

Edith Bakker

Edith Bakker är född i Lemmer, Nederländerna 1971 och har examen från conservatorium i Groningen, Nederländerna. Som frilansande saxofonist i Nederländerna har Edith jobbat i flera kammarmusikaliska sammanhang, bland annat i saxofonkvartett och duo med pianist. Edith spelar även med flera av Nederländernas orkestrar, körer och storband.
Sedan 2010 spelar Edith tenorsaxofon i Saxofonkvartetten Rollin’Phones.


Kristin Uglar

Kristin Uglar

Kristin Uglar är född i Oslo, Norge 1968 och har examen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.
Som frilanssaxofonist spelar Kristin kontinuerligt i Sverige och Norges professionella blås- och symfoniorkestrar och andra kammarmusikaliska sammanhang. Förutom att spela på de vanliga saxofonstorlekarna spelar hon gärna på sin C-melody tenorsaxofon.
Kristin är saxofonlärare och huvudlärare i träblås vid Musikskolan Lilla Akademien och undervisar i ämnesdidaktik/saxofon vid Kungl. Muskhögskolan i Stockholm.
Sedan 1991 spelar Kristin altsaxofon i Saxofonkvartetten Rollin´Phones

Neta Norén

Neta Norén

Neta Norén, född i Lidköping, Sverige 1962 och har examen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. 1986 var hon med och startade Saxofonkvartetten Rollin´Phones och har varit gruppen trogen sedan dess. Som frilanssaxofonist är Neta aktiv som storbandsmusiker,teatermusiker, spelar med symfoniorkestrar och blåsorkestrar i hela Sverige. Hon har även jobbat utomlands med bl a Swiss jazz orchestra och EBU big band.
Neta spelar sen 1986 barytonsaxofon i Saxofonkvartetten Rollin’ Phones.

Comments are closed.